• 1398/02/21 - 13:38
  • تعداد بازدید : 755
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار بهداشتی شماره 9 اداره كل دامپزشكی استان مازندران

از مصرف جگر گوسفندی خام و یا نیم پز خودداری کنید.

به گزارش روابط عمومی دامپزشكی مازندران، دكتر سید حسین رضوانی در اطلاعیه ای اعلام كرد، با توجه به شروع فصل گرما و فعالیت كنه ها و احتمال بروز بیماری CCHF ، و تقارن آن با ماه مبارك رمضان به شهروندان توصیه می شود از مصرف جگر دام بصورت خام و یا نیم پز خودداری كنند.

وی در ادامه اظهار داشت، كنه ها بعنوان ناقل بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو در صورت آلوده بودن به این ویروس، دام را به این بیماری خطرناك مبتلا می سازند و این بگونه ای است كه در دام هیچگونه علائمی از خود نشان نمی دهد و در صورت عدم رعایت بهداشت فردی توسط مصرف كننده ، این بیماری به از طریق تماس مستقیم یا مصرف گوشت و آلایش های خوراكی به انسان منتقل می شود.

رضوانی تاكید كرد، بر اساس سنتی دیرینه در مازندران كه مردم بعد از افطار با مراجعه به جگركی ها و كبابی ها، جگر را بصورت كبابی مصرف می كنند، به هم استانیهای عزیز  توصیه می شود،  به كبابی هایی كه مجاز بوده و تحت نظارت دامپزشكی هستند مراجعه نمایند و تاکید می شود جگرها را بصورت خام و آبدار مصرف نكنند.

ایشان با اشاره به فعالیت اغلب واحدهای صنفی كه در ماه مبارك رمضان بعد از افطار  اقدام به عرضه جگر كبابی می كنند، به متصدیان این واحدهای غیر مجاز هشدار داد، دامپزشكی مازندران با تشكیل اكیپ های بازرسی بهداشتی در ماه مبارك ضمن سركشی و بازدیدهای سرزده از این اماكن با متلخلفان بهداشتی كه سلامت شهروندان را تهدید می كنند برخورد قانونی بعمل خواهند اورد.

مدیر كل دامپزشكی مازندران یادآور شد، بمنظور جلوگیری از بروز شیوع برخی از بیماریهای مشترك بین انسان و حیوان، لاشه دام بعد از كشتار باید حداقل بمدت 24 ساعت و آلایش های خوراكی مثل جگر، دل و قلوه نیز به مدت 48 ساعت در دمای معمولی یخچال نگهداری و سپس مورد استفاده قرار گیرد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 129617
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه